Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:21
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako uštedjeti na troškovima života

Kako uštedjeti na troškovima života

Što su troškovi života

Troškovi života obuhvaćaju ukupnost novčanih sredstava koje izdvajamo za naše osnovne životne potrebe. Ovdje su uključeni troškovi stanovanja koji uključuje troškove najamnine ako smo podstanari te režijske troškove, ali i troškove održavanje nekretnine u kojoj živimo polazeći od troškova redovitog održavanja do izvanrednih troškova do kojih dolazi zbog nekog vanjskog događaja. Nadalje, u jedne od osnovnih životnih troškova spada i trošak prehrane koji je neizbježan, ali i novac koji potrošimo na odjeću i obuću. U današnjem ubrzanom svijetu neophodan je i trošak vozila odnosno goriva te servisa. Ovisno o količini naših potreba, ali i navika, potrošnja može biti raznolika i visoka te je radi izbjegavanja nastanka duga potrebno racionalizirati i disciplinirati svoju potrošnju. Stoga ćemo u nastavku, pokušati dati par praktičnih savjeta kako uštedjeti novac i optimizirati potrošnju. Naravno, svi savjeti koje ćemo navesti zahtijevaju određenu volju i disciplinu svakog pojedinca te njegovu spremnost na mijenjanje svojih ukorijenjenih potrošačkih navika.

Kako se evidentiraju troškovi života i zašto je to bitno?

Prva faza odnosno korak svake evidencije kada su u pitanju troškovi života je detaljna analiza. Stoga, prije nego se dotaknemo načina smanjivanja životnih troškova potrebno je iste detaljno i precizno evidentirati kako bi se dobila jasna slika o tome kako točno trošite svoj novac. Idealno bi bilo pratiti svoju potrošnju kroz barem mjesec dana, a s obzirom na činjenicu da su u današnje vrijeme novčani izdaci svakog pojedinca vezani za njegove primitke koji se uobičajeno ostvaruju na mjesečnoj razini. Kroz tih mjesec dana, potrebno je prvo zbrojiti svoje mjesečne primitke kako bi znali s kojom točnom količinom novca raspolažemo. Nakon što smo to učinili vrijeme je za detaljno praćenje potrošnje na način da zapisujemo sve na što trošimo novac i to redovito na mjesečnoj razini jer upravo ti redoviti troškovi predstavljaju naše osnovne životne potrebe koje se ponavljaju iz mjeseca u mjesec. Tek kada smo napravili detaljnu evidenciju možemo pristupiti mjerama štednje koje ćemo opisati u nastavku.

Kako se smanjuju troškovi života i štedi novac

Nakon što znamo gdje naš novac odlazi bitno je kod svakog pojedinog troška pokušati smanjiti potrošnju. Kod troškova stanovanja to će se najlakše učini smanjenjem potrošnje režijskih troškova. To se može postići npr. promjenom načina grijanja ili pak promjenom starih prozora. Nadalje, ako smo u najmu, možemo potražiti jeftiniji odnosno povoljniji stan. U odnosu na prehranu, uvijek je preporučljivo dobro organizirati svoje obroke jer na taj način ne samo da dolazi do smanjenja potrošnje jer su troškovi bolje isplanirani nego u velikom broju slučajeva dolazi i do zdravijeg načina prehrane. Nadlaje, trebamo procijeniti da li koristimo automobil više nego što nam je to potrebno te koristiti alternativne načina prijevoza poput javnog prijevoza ili još zdravije i za okoliš prihvatljivije alternative bicikla. Također, u odabiru odjeće i obuće uvijek se može uštedjeti, a niti kupnja polovne odjeće nije sramota te može dovesti do velikih ušteda. Dakle, postoje brojni načini kako se smanjuju troškovi života, a svakako osim štednje moguće je i investirati radi ostvarivanja dodatnog profita te kada nemamo početni kapital povoljni gotovinski krediti mogu uvelike pomoći.

Tagovi:

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Danas se financijski sektor ne može zamisliti bez online bankarstva, oblika pružanja bankarskih usluga putem interneta koji je u potpunosti promijenio način na koji klijenti pristupaju svojim sredstvi