Kako anonimno surfati

Kako anonimno surfati

Kako anonimno surfati kad dijelimo računalo?

Internet danas više nije samo sredstvo za razonodu već nam služi za gotovo sve zadatke kojih se možemo sjetiti. Obavljamo shopping preko interneta, kupujemo cipele, namještaj, biramo mjesta za odmor i još mnogo toga. Premda danas koristimo mobitele kako bismo pristupili internetu puno više nego nekad, ponekad je jednostavnije surfati preko računala gdje možemo uredno napraviti što želimo umjesto da te zadatke obavljamo preko mobitela. U ovome tekstu naučit ćemo Vas kako anonimno surfati te dodatno objasniti kako koristiti internet tražilice poput Chroma, Mozzile Firefox i ostalih. Kako anonimno surfati nije samo pitanje za one koji koriste računala na javnim mjestima, već i pitanje za sve obitelji te svaki drugi oblik zajednice. Ukoliko želimo anonimno surfati, ulogiravati se na svoj mail račun ili posjećivati neke opskurnije stranice, bilo bi pametno znati jedan mali trik. Zapravo, za anonimno surfanje Vam ne treba puno i možete lako surfati ne ostavljajući za sobom tragove uz jednostavno rješenje.

Kako anonimno surfati? Uključi “anonimni prozor”

Što uopće znači surfati anonimno? Anonimno surfanje je surfanje webom na način da se stranice koje posjećujemo ne zapisuju u algoritam tražilice te tako onemogućavamo da osobe koje sjede za računalom nakon nas mogu vidjeti što smo posjećivali. Kako anonimno surfati? Da biste surfali kompletno anonimno potrebno je pronaći opciju incognito u bazičnim opcijama tražilice. Ako koristite Google Chrome, stisnite u gornjem desnom kutu znak za opcije (tri okomito poredane točkice) i odaberite opciju “novi anonimni prozor”. Google Chrome Vam zatim otvara ponovo Google Chrome tražilicu, no ovaj put bez spremljenih podataka. Sada surfate kompletno anonimno i stranice koje posjećujete se ne pišu pod “history” u tražilici. Kako anonimno surfati? Sada znate kako upaliti anonimni prozor i surfati bez problema, no što ako ste jednom zaboravili uključiti anonimno surfanje i posjećivali ste stranice za koje ne želite da se zna da ste ih posjećivali. U toj situaciji postoji jedno vrlo jednostavno rješenje.

Kako anonimno surfati i uređivati povijest pretraživanja?

Oni koji redovito pretražuju internet anonimno moraju znati kako i počistiti za sobom u trenutku kada zaborave staviti incognito model surfanja. Svaka stranica koju posjetimo u svojoj tražilici se pamti pa idući puta kada otvorimo tražilicu i ponovo želimo posjetiti primjerice YouTube, dovoljno je samo napisati “Y” i već će nam biti ponuđene stranice koje smo prije posjećivali, među njima i YouTube. Kako anonimno surfati pitate se? U takvim situacijama možete stisnuti gumb za opcije u Vašoj tražili i kliknuti “Povijest” ili “History”. Tražilica, odnosno browser was tada vodi do liste stranica koje ste zadnje pretraživali. Navodi datum i vrijeme posjete. U tim opcijama možete i obrisati povijest pretraživanja. Imate opciju za brisanje zadnjih 24 sata pretraživanja, tjedan dana ili od početka korištenja tražilice. Na ovaj način uvijek možete osigurati anonimnost i privatnost kod Vaših posjeta internetu. Kada koristite računalo koje nije isključivo Vaše, potrebno je znati ovakve trikove da bismo uvijek ostali anonimni. Kako anonimno surfati nije tako teško, očekujemo da ćete brzo početi posjećivati sve što i inače posjećujete, neovisno o tome na kojem računalo radite.

Tagovi:

Kako napraviti facebook anketu

Kako napraviti facebook anketu

Facebook je danas okosnica svih društvenih mreža i nastavlja biti najpopularnija društvena mreža u svijetu. Na Facebooku možemo raditi gotovo sve: kupovati i prodavati stvari, tražiti informacije, otk

Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu

Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu

Roditelji današnje generacije bore se s problemima roditeljstva o kojima neke druge generacije nisu mogle ni sanjati. Doba interneta je doba informacija, a roditelji žele imati kontrolu nad informacij

Kako radi dizalo

Kako radi dizalo

Dizala su dio našeg svakodnevnog života oko 200 godina, a već su daleko napredovala od prvih oblika. Potreba za dizalima javlja se s novitetima u arhitekturi, a isto tako dolazi uz razvoj tehnologije.