Kako koristiti tv kao monitor računala

Kako koristiti tv kao monitor računala

Kako koristiti TV kao monitor računala – tehnologija koja stalno napreduje

Tehnologija vrlo brzo napreduje, a onaj koji nije u toku, lako ispadne iz štosa. To se dogodilo jako puno tata i deda koji su u zadnjih 15 godina popratili u jednom trenutku razvoj tehnologije, a onda ih je to pustilo na godinu dvije i kada su se vratili, činilo im se kao da se sve promijenilo. Sjetimo se samo da prije 10 godina još nismo imali pošast pametnih telefona, nismo bili ni približno toliko aktivni na društvenim mrežama, a samo još 15 godina ranije naši su monitori bili velike crne kutije, a ne vitki tanki prozorčići. Tema ovog teksta bavi se spajanjem TVa na računalo, odnosno kako koristiti TV kao monitor računala. Za sve one tate i djede, ali i poneku mamu koje zanima kako koristiti jedan hardware i spojiti ga na računalo. Kako koristiti TV kao monitor računala je nešto što ćete lako shvatiti i moći na taj način saznati i druge stvari o tehnologiji u svojoj kući.

Kako koristiti TV kao monitor računala? Korištenje svemogućeg HDMI kabela

Ukoliko imate računalo ili laptop, no monitor koji za njega koristite je premali, vjerojatno želite znati kako ga spojiti na veliki TV koji imate u boravku. Takva potreba javlja se i kod onih koji vole gledati filmove i serije na što većem “platnu”. Da biste spojili svoj TV uređaj, odnosno TV monitor na PC ili laptop, potreban Vam je kabel koji se zove HDMI. U svakom tech dućanu možete pronaći takav kabel po sasvim razumnoj cijeni. Treba Vam HDMI-HDMI kabel, odnosno kabel koji na oba kraja ima HDMI šteker. Kada spojite taj kabel na televizor i na laptop, uključite “Display Settings” na kompjuteru (ukoliko ne možete pronaći takve opcije na kompjuteru, jednostavno stisnite windows gumb između CTRL-a i ALT-a i upišite display settings. Kako koristiti TV kao monitor računala? U display opcijama pronaći ćete uređaj na koji ste se spojili s HDMI kabelom i moći ćete odabrati opciju da kompjuter prikazuje sliku na novom monitoru. Kako koristiti TV kao monitor računala nije uopće komplicirano, nastavno tekst s još par savjeta.

Kako koristiti TV kao monitor računala? Dodatni savjeti

HDMI kabel omogućuje da Vam da povežete dva uređaja koji izbacuju bilo kakav oblik slike i da projicirate taj vizual na drugi uređaj. Ukoliko želite gledati film s obitelji, a nemate smart TV, uključite svoj laptop na veliki televizor i pustite film s laptopa. Dok spajate laptop i televiziju, možete isključiti sliku na laptopu da Vam ne svijetli dok cijela obitelj gleda film. Kada dođete s nekog puta i želite prijateljima pokazivati slike s puta, spojite svoj mobitel na TV preko Bluetooth opcije na svom mobitelu. Ukoliko imate nešto za prezentirati kolegama s posla, spojite svoj kompjuter s projektorom i pokažite im sve dok svi vide. Kako koristiti TV kao monitor računala? Uz HDMI vrlo lako, a isto tako mogli ste vidjeti da isto možemo napraviti s Bluetooth-om. Spojite svoj mobitel i televiziju na isti Wi-Fi i ta opcija bit će Vam sama ponuđena, nećete morati tražiti ju u postavkama telefona. Kako koristiti TV kao monitor računala? Zapravo vrlo lako i jednostavno.

Tagovi:

Najbolji vpn za 2023. godinu

Najbolji vpn za 2023. godinu

Kada je u pitanju odabir najboljeg VPN-a za 2023. godinu, postoji nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir. Prvo i najvažnije, sigurnost bi trebala biti na vrhu prioriteta. Najbolji VPN-ovi

Kako koristiti Google tražilicu

Kako koristiti Google tražilicu

Google tražilica je jedna od najpopularnijih tražilica na svijetu, te ju koristi milijarde i milijarde ljudi svakodnevno svake sekunde. Iako je web pretraživanje jednostavni dio svakodnevice mnogih lj