Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako osigurati plovilo

Kako osigurati plovilo

Kako osigurati plovilo obavezno osiguranje

Posjedujete neko plovilo, brod, brodicu, jahtu i svjesni ste da je obavezno osiguranje u Hrvatskoj doista obavezno bez obzira gdje vlasnik ima državljanstvo. Kao i kod obaveznog osiguranja kod automobila, dakle i kod plovila je mora biti obavezno osiguranje. O tome kako osigurati plovilo te što obavezno osiguranje pokriva za vaše plovilo će vas iznenaditi da je velika razlika između automobila i plovila.

Dok kod automobila obavezno osiguranje pokriva sve sudionike u nesreći, kod plovila obavezno osiguranje pokriva samo naknadu štete koju vaše plovilo može prouzročiti trećim osobama u slučaju teški tjelesnih ozljeda, smrti ili narušavanja zdravlja, no time nije osigurano niti vaše plovilo niti ovo osiguranje pokriva troškove štete drugih plovila.

Kako osigurati plovilo obveznim osiguranjem to svakako morate učiniti za svako plovilo koje ima snagu motora jači od 15 kW za plovidbu hrvatskih teritorijalnim vodama bez obzira na porijeklo vlasnika plovila. Za ovakvo osiguranje je u Hrvatskoj određen maksimalan iznos osigurane svote propisan zakonom i ne može iznositi više od 500000 eura.

Kako osigurati plovilo dragovoljno osiguranje

Kako osigurati plovilo da biste bili pokriveni za više rizika nego što je uključeno u obvezno osiguranje, preporučuje se ugovoriti dragovoljno osiguranje i na taj način se zaštititi ukoliko prouzročite nekome štetu.

Dakle, dragovoljno osiguranje je namijenjeno da ukoliko vam se dogodi nesreća na moru sa drugim plovilom ova polica pokriva štetu koja može nastati tom nesrećom. Ukoliko se u vaše plovilo zaleti neko drugo plovilo i prouzroči vam štetu, a to drugo plovilo nema dragovoljno osiguranje naplatu štete na vašem plovilu možete dobiti jedino privatnom tužbom što će potrajati dok ne dobijete novac kako biste popravili svoje plovilo.

Kako osigurati plovilo sa dragovoljnim osiguranjem možete mirno spavati ukoliko prouzročite nekome štetu koju trebate nadoknaditi, ovim osiguranjem to nećete morati iz svog džepa već će dragovoljno osiguranje pokriti troškove nastale štete u nesreći i vama i drugom plovilu koje je u nesreći sudjelovalo. Naravno kao i kod automobilskih nesreća naplaćuje se od osiguranja vlasnika plovila koje je skrivilo nesreću i prouzročilo štetu.

Kako osigurati plovilo kasko osiguranje

Kako osigurati plovilo sa kasko osiguranjem i što kasko osiguranje dodatno nudi u odnosu na dragovoljno i obavezno osiguranje. Kasko osiguranje je kao i kod automobila, osiguravaju se dodatni rizici koji mogu prouzročiti štetu na plovilu. Kao i kod automobila to može biti nevrijeme, požar, pomorske havarije i drugi rizici koji su kod plovila češći nego kod automobila.

Kako osigurati plovilo kasko osiguranjem možete dogovoriti kod svih osiguravajućih kuća, te ukoliko imate kombinaciju obaveznog, dragovoljnog i kasko osiguranja vaše je plovilo zaštićeno od svih mogućih rizika. S obzirom da su vrijednosti plovila puno veće nego automobila svakako se pobrinite da imate sva osiguranja jer ćete tada biti mirni u svakom slučaju.

Kasko osiguranje pokriva i potpuni gubitak, takozvanu totalku, te troškove spašavanja sa plovila, eksplozije, plimnog vala, potresa, ali i nesreća koja se mogu dogoditi prilikom porinuća. Ujedno su pokrivene i krađe, ali i nepažnja osoba koje plovila popravljaju, te nezgoda koje se mogu dogoditi kod ukrcaja ili iskrcaja plovila sa prijevoznih sredstava kopnom.
Tagovi:

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Danas se financijski sektor ne može zamisliti bez online bankarstva, oblika pružanja bankarskih usluga putem interneta koji je u potpunosti promijenio način na koji klijenti pristupaju svojim sredstvi