Kako promijeniti pelenu

Kako promijeniti pelenu

Kako promijeniti pelenu na ispravan i ugodan način

Izreka “čistoća je pola zdravlja” je važna u svakoj, a naročito u dojenačkoj dobi. Sita, čista i suha beba je zadovoljna beba, mirno spava i raspoložena je i vesela u budnom stanju. Zato bebu kad je razdražljiva i plačljiva treba pregledati, vjerojatno je vrijeme za prematanje. Kako promijeniti pelenu na ispravan i ugodan način što je jako važno za bebin razvoj. Prvo, imajte pri ruci sve što vam treba, pelenu, vlažne maramice i kremu za njegu.

Bebu prematajte u toploj prostoriji, na čistoj ravnoj podlozi, neka vam ruke budu oprane, suhe i tople. Ako nemate vlažne maramice, poslužite se papirnatim maramicama i bebi uljem, ali je važno očistiti bebu radi pelenskog osipa i sličnih kožnih nadraženosti. Kako promijeniti pelenu, budite opušteni, poigrajte se uvijek malo s bebom tijekom prematanja, neka to bude ugodan ritual kojem će se vaša beba ubuduće uvijek veseliti. Ako je potrebno temeljitije čišćenje, ako morati posve skinuti bebu, pokrijte je ručnikom.

Kako promijeniti pelenu sasvim maloj bebi

Ako ste mladi i neiskusni roditelji, majušnost i krhkost malog bića koje ste donijeli na svijet vas može uplašiti i zbilja se možete, opravdano, zapitati, kako promijeniti pelenu sasvim maloj bebi, ali ne bojte se, nećete je povrijediti. Položite svoje djetešce na podlogu za prematanje jednom rukom pridržavajući glavicu i ramena, a drugom leđa i guzu. Budite stalno na oprezu, imajte sve potrebno pored sebe i pri ruci bez okretanja, jer i posve male bebe mogu skliznuti.

Kako promijeniti pelenu ako se beba jako zaprljala, možda vam vlažne maramice neće biti dovoljne, tada pomaže krpica i zdjela ili lavor tople vode, ali temeljito čišćenje guze, spolovila i svih pregiba je nužno, ako želite izbjeći bebi infekcije. Genitalni dio uvijek perite od sprijeda prema natrag. I svakako koristite bebi kremu za njegu, ne čekajte da se koža na guzi upali ili samo pocrveni, neka njega kremom postane redovita kao i prematanje i nikada nećete trebati drastičnije mjere.

Kako promijeniti pelenu da beba uživa u tom iskustvu

Vidjet ćete da je vaša beba sretna svaki put kad ima čistu i suhu pelenu, neka i samo prematanje postane ugodno iskustvo. Kako promijeniti pelenu da beba uživa u tom iskustvu, sve je i detaljima, ako je trebate okrenuti, samo je malo zarotirajte ka da je učite kako se zakotrljati i naučiti je kako se valjati, neka to bude vesela igrica. Nemojte bebu povlačiti za noge pri okretanju da ne iščašite kukiće, dječacima spolovilo okrenite prema dole.

Uvijek kupujte pravu veličinu pelena prema kilaži vaše bebe, a ljepljive trake sa strane zalijepite tek kada ste pelenu dobro namjestili prema tijelu bebe. Kako promijeniti pelenu bebi da ne “pleše” na njoj, ali ni da je previše ne steže. Vrlo brzo ćete to raditi rutinski, po osjećaju, ali za početak provjerite svoj kažiprst ugurati pod pelenu na bebinom trbuščiću, ako vam prst bez problema sklizne pod peleni dobro i pravilno ste premotali svoju bebu.

Tagovi: