Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu

Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu

Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu? Kontrolirajte što Vaše dijete vidi.

Roditelji današnje generacije bore se s problemima roditeljstva o kojima neke druge generacije nisu mogle ni sanjati. Doba interneta je doba informacija, a roditelji žele imati kontrolu nad informacijama koje dolaze do njihovog djeteta. Neovisno o tome jeste li liberalan roditelj koji bi djetetu dopustio baš sve, strogo konzervativan roditelj koji dijete indoktrinira religijskim mitovima ili ste nešto u spektru onoga između dvije krajnosti; sigurni smo da ne želite da Vam dijete, čim upali internet, odmah naleti na kontroverzan sadržaj poput seksa, nasilja, krvi ili nečeg drugog. No, kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu? Kako ju napraviti na kompjuteru, a kako na mobitelu. Što trebate napraviti prije nego djetetu date tablet na korištenje? U ovome tekstu objašnjavamo roditeljima jednostavne metode kontrole sadržaja na internetu. Zaštite dijete od nepoželjnih sadržaja i opušteno uživajte u svom miru dok se ono igra na tabletu mobitelu ili računalu. Krenimo: kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu?

Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu? Kako ostati miran i pustiti dijete da koristi internet na računalu?

Da biste limitirali sadržaje za Vaše dijete na računalima, potrebno je otvoriti tražilicu Google Chrome. U tražilici postoji opcija “Search Settings” u kojoj možete pronaći “Filter explicit results”. Na ovaj način, Vaše dijete neće moći pristupiti seksu, nasilju i sličnim 18+ sadržajima. Da biste osigurali da Vaše dijete ne skine roditeljsku zaštitu, morate dodatno upisati lozinku koja će onda biti potrebna ako treba skinuti roditeljsku zaštitu. Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu? Sada znate da se radi o jednostavnom zadatku kojeg obavite unutar jedne minute. Ako imate posebne stvari za koje ne želite da dijete zna, takve, specifične alate za blokiranje posebnog sadržaja morat ćete kupiti. Postoji jako puno programa koji su napravljeni sa svrhom da djeci limitiraju razni sadržaj koji se roditeljima ne sviđa. Neke religijske zajednice upošljavaju programere da osmisle program koji prati kodeks roditeljstva određenih religija. Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu kada je u pitanju mobitel? O tome govorimo u nastavku teksta.

Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu i Google Playu?

Današnji klinci sve manje vremena provode za kompjuterima, a njihovo surfanje uglavnom se svodi na ono na mobitelu. Na mobitelima djeca uglavnom pretražuju internet, skidaju igre, dopisuju se i dobivaju informacije s poznatih društvenih mreža. Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu i Google Playu? Da biste djeci onemogućili skidanje svakakvih aplikacija, posebice onih koje ih lako dovode u kontakt s neznancima, uključite posebnu “Parental control” opciju na Google Playu. Google Play je glavna platforma s koje djeca skidaju različite aplikacije, a svakako je dio tvorničkih postavki telefona i telefon ju treba imati (nemojte ju brisati). Limitirajte aplikacije koje dijete može skinuti i na taj način budite mirne glave dok čitate knjigu, a svoje ste dijete ostavili s tehnologijom. Kako uključiti roditeljsku zaštitu na Googleu i Google Playu? Kada ste limitirali sadržaj na kompjuteru i na mobitelu, morate znati da i dalje postoji šansa da će dijete naletjeti na nešto što biste zabranili, no ipak sakrivate od njih sve one stvari koje su lako dostupne, a nisu namijenjene djeci.

Tagovi:

Najbolji vpn za 2023. godinu

Najbolji vpn za 2023. godinu

Kada je u pitanju odabir najboljeg VPN-a za 2023. godinu, postoji nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir. Prvo i najvažnije, sigurnost bi trebala biti na vrhu prioriteta. Najbolji VPN-ovi

Kako koristiti Google tražilicu

Kako koristiti Google tražilicu

Google tražilica je jedna od najpopularnijih tražilica na svijetu, te ju koristi milijarde i milijarde ljudi svakodnevno svake sekunde. Iako je web pretraživanje jednostavni dio svakodnevice mnogih lj