Saturn u znakovima zodijaka

Saturn u znakovima zodijaka

Saturn u znakovima zodijaka, utjecaj Saturna

Prema Grčkoj mitologiji, Saturn je bio Kronos, Bog koji se povezuje s vremenom. U svijetu astrologije, Saturn se gleda kao najljepši planet u Sunčevom sustavu, no bez obzira na vanjsku ljepotu on krije iskušenja ispod površine. Saturn u znakovima zodijaka predstavlja ograničenje te strukturu, njegov utjecaj se veže za teškoćama i nedaćama koje često grade karakter osobe i uče nas važne lekcije. Saturn prikazuje stvarnost, surovu stvarnost i terete s kojima se susrećemo u životu. Prikazuje zadatke koje traže rješenje.

Vjeruje se kako je Saturn “zlonamjeran” planet, iako njegova prisutnost čini ljude snažnijima i otpornijima. Saturn u znakovima zodijaka predstavlja ispunjenje sudbine, dobre ili loše. Često ga se veže sa karmom. Navedeni planet od osoba traži savršenstvo i uči kako usporiti i sagledati situaciju iz raznih kuteva prije reagiranja. Donosi poniznost, mudrost, poštovanje, ali u negativnom obliku može manifestirati zatvorenost, tvrdoglavost, predrasude. Saturn daje jasnoću, predstavlja strukturu te definiciju, služi kao odgovor na kaos ili nerede. Utjecaj navedenog planeta neće trpjeti pretjeranost, rasipnost, pretjerano uživanje, nemar, ignoriranje.

Saturn u znakovima zodijaka, za što je odgovoran Saturn?

Saturn u znakovima zodijaka predstavlja razboritost, samodisciplinu, upornost, ograničenje, ambicije, žrtvu, ograničenje, trpljenje, strpljivost. On nam ukazuje na bolne situacije, iskušenje, moguće žrtve, depresiju, osjećaje koje povezujemo s dužnošću, pokazuje sebičnost i osamljenost, dugotrajne procese i napor, učenje na vlastitim greškama i gubitke. Energija Saturna se povezuje sa oduzimanjem, ispaštanjem i životnim lekcijama. On će u znakovima pokazivati ograničenja, blokade, ustrajnost. Astrološka karta će nam pokazati gdje nas očekuju ta ograničenja, kakve nas to poteškoće očekuju, kako ćemo proći kroz navedeno razdoblje i da li će ono utjecati na nas.

Saturn donosi teške udarce sudbine, nešto što nitko od nas ne može izbjeći. U našem organizmu, navedeni planet će utjecati na kosti, zube, kožu, pokazivat će kronične i teže bolesti. Saturn u znakovima zodijaka predstavlja borbu i životne lekcije, uči nas kako se podići i nastaviti dalje. Navedeni planet će prelaziti cijeli zodijak od 28 do 30 godina, kroz jedan znak prolazi do dvije i pol godine. Godišnje, Saturn prijeđe 12 stupnjeva, retrogradan je do 3 puta kod jednog znaka. Pod utjecajem navedenog planeta bitno je staviti sve na svoje mjesto, bez okolišanja ili žaljenja.

Saturn u znakovima zodijaka, Saturn u astrologiji

Saturn će putovati kroz zodijak do 30 godina, što znači da se on u svakom znaku zadrži oko dvije i pol godine. Saturn u znakovima zodijaka se određuje uz pomoć njegovog položaja na datum i godinu rođenja – astrološka karta. Saturn u Ovnu donosi neovisnog mislioca koji ne voli autoritet. Dobivamo osobe koje brzo tone radi ustrajnosti bez promišljenosti. Saturn u Biku donosi brigu oko materijalnih stvari, konstantnu željom za poboljšanjem. Dobivamo osobe koje su veoma tvrdoglave i kojima nedostaje spontanosti, što uzrokuje nezadovoljstvo.

Saturn u Blizancima donosi inteligenciju i aktivnost. Dobivamo veoma životopisne osobe koje se mogu uvjeriti u sve (Što je ponekad loše). Saturn u Raku donosi teško odrastanje i manjak ljubavi. Dobivamo osobe koje pokušavaju sakriti strah od ranjivosti i često su veoma tolerantni. Saturn u Lavu donosi čvrst karakter, samopoštovanje, kreiranje. Dobivamo osobe koje su sklone aroganciji i dokazivanju. Saturn u Djevici donosi analitičnost, zaokupljenost i povučenost. Dobivamo osobe sklone rutini i savršenosti.

Saturn u Vagi donosi razumnost, pouzdanost i ozbiljnost. Dobivamo osobe koje su tjeskobne i strah ih je novih upoznavanja, vole svoju sigurnost. Saturn u Škorpionu donosi snažnu osobnost i jaka uvjerenja. Dobivamo osobe velikog apetita, osobe koje su same sebi misterij. Saturn u Strijelcu donosi ograničenje, ono što nikako ne vole. U ovom slučaju dobivamo osobe koje misle da svi kuju zavjeru protiv njih.

Saturn u Jarcu donosi talentiranost, pragmatičnost i talent. Dobivamo osobe koje su često depresivne radi fiksacije na savršenstvo. Saturn u Vodenjaku donosi jasnu percepciju i ideale. Dobivamo osobe koje ne vjeruju u načela, sebičnjake. Saturn u Ribama donosi intuiciju i kreativnost. Dobivamo osobe koje žive u nestvarnom svijetu i koje imaju strah od realnih problema. Ukoliko vas zanima Saturn u znakovima zodijaka i kako on utječe na vaš znak, tada je dovoljno da kontaktirate stručnjake na astrofon21 i da saznate što vam donosi budućnost.

Tagovi: