Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je internet bankarstvo

Što je internet bankarstvo

Što je internet bankarstvo

Internet bankarstvo je pristupanje svojim bankovnim računima koristeći se web stranicom svoje matične banke gdje imate otvoren tekući ili bilo koji drugi račun. Internet bankarstvom se možete koristiti i za druge banke ako u njima imate otvorene račune. Uz pomoć tokena, kriptiranog USB, čitača kartica ili mTokena spajat ćete se na svoj račun da možete upravljati svojim novcem i financijskim uslugama koje vam banka nudi.

Internet bankarstvo vam omogućava da za korištenje bankovnih usluga ne morate ići u poslovnicu banke već svoje bankovne transakcije možete obavljati bilo gdje i bilo kada, a dovoljno vam je samo računalo spojeno na internet. Čak ne mora biti ni vaše računalo, no ako se koristite računalom iz javne usluge uvijek postoji opasnost od virusa koje to računalo može imati jer su takva računala i manje zaštićena nego vaše računalo koje imate u svom domu.

Ovakav način poslovanja banke su uvele već prije više od dvadeset godina jer je tehnologija i tržište već tada zahtijevali da i banke sa svojim uslugama budu dostupne online i da klijenti, bilo privatni korisnici ili poslovni korisnici imaju internetski pristup u bankama kako bi mogli obavljati svoje financijske transakcije.

Internet bankarstvo prednosti

Velika prednost koju donosi internet bankarstvo je da u svakom trenutku i bilo gdje možete pristupiti svom profilu u banci i vršiti financijske transakcije koje trebate obaviti. Možete plaćati račune, imati uvid u stanje na vašem računu, stanje na vašem štednom računu, te stanje oročenih depozita.

Možete kupovati strane valute u mjenjačnici po tečaju koji je odredila vaša banka prema trenutnim tržišnim uvjetima. Možete zadaviti jednokratne naloge za plaćanje, ali i trajne naloge koje možete dogovoriti da se plaćaju u nekom vremenskom periodu. Niže naknade za bankovne transakcije su također prednost ovakvog načina korištenja bankovnih usluga.

Internet bankarstvo vam omogućuje i da online možete dogovarati pozajmice i manje kredite, raspitati se o uvjetima kreditiranja, te poslati su potrebnu dokumentaciju. Kod većih iznosa kredita ćete ipak morati otići u banku, ako ne prije onda na kraju kod potpisivanja ugovora kod javnog bilježnika i ovjere izjave o zapljeni računa, ovisno o zahtjevima banke kod kreditiranja. Nadalje kad dignete kredit ili pozajmicu možete pratiti stanje po vašim kreditima i ostalim obavezama koje imate.

Internet bankarstvo nedostaci

Internet bankarstvo donosi i određene nedostatke koje donosi internet sam po sebi. Prvo velika opasnost su hackeri koji uz pomoć virusa, Phishinga, trojanaca i keyloggera koriste se raznim prevarama kako bi ljudima ukrali njihov novac. Stoga uvijek savjetujemo da ne otvarate mailove koji dolaze sa nepoznatih adresa koje mogu biti slične adresi vaše banke no ne i iste, razlika može biti u jednom slovu ili znaku. A naročito da ne otvarate linkove na kojima će vas tražiti vaše osobne i bankovne podatke, to nikako nemojte jer se radi o Phishingu (pecanju podataka).

Virus možete pokupiti putem maila također otvaranjem linkova, ali i posjetom nekih web stranica, naročito ako vaš kompjuter nema antivirusnu zaštitu. Ne samo virus već i trojance i keyloggere koji će očitavati sve što radite na svom kompjuteru, uključivo i ono što tipkate po tipkovnici. Upravo to što tipkate u trenutku unašanja lozinki je ono što zanima hackere.

Internet bankarstvo je način da se mogu dogovoriti s bankom hitri kredit ukoliko vam je potreban novac u velikoj žurbi. A zamislite da ste predmetom napada hackera tog trenutka, vi ćete poslati banci zahtjev za jedan iznos, hacker će promijeniti u veći iznos prije nego poruka dođe do banke, banka će to i odobriti jer hacker zna kolika vam je kreditna sposobnost, vama će na račun sjesti onoliko koliko ste inicijalno tražili, a banka će vas zadužiti za puno veći iznos, razliku će hacker preusmjeriti na svoje račune. Stoga zaštite svoje računalo sa najboljim antivirusnim programima koji su vam dostupni.

Tagovi:

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Danas se financijski sektor ne može zamisliti bez online bankarstva, oblika pružanja bankarskih usluga putem interneta koji je u potpunosti promijenio način na koji klijenti pristupaju svojim sredstvi