Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 13.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je tekući račun

Što je tekući račun

Tekući račun što je

Tekući račun je bankovni račun koji svaka punoljetna osoba samostalno može otvoriti u banci. Ovaj račun služi za primanje novaca od redovitih ili privremenih primanja. Vlasnik računa će sa bankom sklopiti ugovor s bankom i ugovor se uvijek sklapa na neodređeno vrijeme do trenutka kada bilo koja strana želi raskinuti taj ugovor.

Kako bi osoba raspolagala sredstvima novcima dobit će karticu za tekući račun koju će koristiti kao sredstvo za plaćanje u trgovinama ili na internetu, podizati novac na bankomatu ili u poslovnicama banke. Sa bankom se može dogovoriti trajni nalog da se plaćanja dogovore unaprijed po nekom ugovoru.

Također hitri kredit se može dignuti u banci u kojoj imate otvoren račun jer banka može provjeriti kreditnu sposobnost i procijeniti vašu mogućnost vraćanja kredita. Vaša bank u kojoj imate otvoren račun ima uvid u vaša primanja, koliko iznose i da li su redovita, te prema tome određuju koliko ste kreditno sposobni i u mogućnosti otplaćivati redovite rate.

Tekući račun i prekoračenja

Po tekućem računu banka će vam odrediti dozvoljeno prekoračenje u obliku prešutnog minusa koji zapravo nećete ugovarati, a iznos limita prešutnog minusa ovisit će o iznosu i redovitosti vaših primanja. Sredstva koja su do određenog limita odobrena na prešutnom minusu su vam na raspolaganju, no za korištenje tog novca ćete plaćati iznos mjesečne kamate koja je znatno viša u odnosu na kamate po kreditima na primjer gotovinskim kreditima.

Banke privlače nove klijente upravo nekim povlasticama kao što su iznosi prešutnih minusa koji mogu iznositi i do visine tri mjesečne plaće. No, za svaku kunu koju ćete koristiti iz minusa ćete plaćati kamatu, pa se nemojte dati navući na velike iznose minusa.

Svaki tekući račun ima automatizmom dodijeljen prešutni minus osim ako pismeno zatražite da vam to ukinu. Problem nastaje kada vaša primanja postaju neredovita ili se primanja smanje pa banka zadržava pravo da regulira iznos prešutnog minusa u skladu s vašim primanjima koja dolaze na vaš tekući račun. Ukoliko ste ušli u preveliki iznos prešutnog minusa banka će vam barem 30 dana ranije najaviti da smanjuje ili ukida prešutni minus, a vi trebate nadoknaditi novac koji ste potrošili.

Tekući račun i nepošteno prekoračenja

U situaciji kada priljevi stižu neredovito na vaš tekući račun i banka se odluči na smanjenje prešutnog odnosno dopuštenog minusa, a vi ne možete novac vratiti, naći ćete se u situaciji da se nalazite u nedopuštenom minusu. Kamate na nedopušteni minus su još veće i možemo ih nazvati lihvarskim jer ako osoba koja ne može vratiti novac da bi izašla iz nedopuštenog minusa dodatno opterećenje sa velikim kamatama vuče osobu u još nepovoljniju financijsku situaciju.

U nedopušteni minus svoj tekući račun možete dovesti i sami pretjeranom potrošnjom. Ukoliko ne pazite što i koliko kupujete, te da li si neke stvari uopće možete priuštiti vrlo brzo ćete se naći u nedopuštenom minusu iz kojeg ćete se teško izvući zbog vrlo visokih kamata koje će vam banka obračunavati na dnevnoj bazi za svaki dan korištenja.

Banka u takvim situacijama može otkazati ugovor o tekućem računu i sudskim putem vas teretiti za posuđeni novac, a time imovina koju posjedujete vrlo lako može postati predmet prisilne naplate sudskim postupkom.

Tagovi:

Kako prepoznati najbolje ponude online zajmova?

Kako prepoznati najbolje ponude online zajmova?

U današnjem digitalnom dobu, online zajmovi su postali popularna opcija za mnoge ljude koji traže brze i jednostavne financijske rješenja. Međutim, kako prepoznati najbolje ponude online zajmova može