Kako gatati sa običnim kartama

Kako gatati sa običnim kartama

Gatanje iz karata je postojalo i prije izuma tarota

Često se u povijesti tarota naglašava da je taj zagonetni špil nastao i razvio se od običnih igraćih karata. No, gatanje iz karata je postojalo i prije izuma tarota, sudbinskih karata i drugih vrsta karata za proricanje, a gatalo se upravo iz igraćih karata. Iste boje igraćih karata su se preselile i u špilove za proricanje koji broje 30,36 ili 78 karata. U prva dva slučaja su igraće karte reducirane, u tarotu su neke karte dodane.

Boje karata u svim špilovima i igraćim i onim za gatanje su: Srce (voda, emocije, osjećaji) Ribe Rak Škorpion; Tref (vatra, moć, autoritet, akcija), Ovan, Lav, Strijelac; Pik (mač, zrak, intelekt, odlike, pobjeda) Vaga, Blizanci, Vodenjak; Karo (zemlja, imetak, posjedovanje), Bik, Jarac, Djevica. Kada te osnove znate možete gatati iz bilo kojih karata, pa i iz igraćih karata. Slike u igraćim kartama predstavljaju ljudske likove, kao Dvorske karte u tarotu. Svi tarot majstori na zara tarot znaju gatati sa igraćim kartama.

Za gatanje igraćim kartama koristite vrste otvaranja koje poznajete

Jedna karta iz igraćeg špila može vas upozoriti na događaje dana koji tek započinjete, dakle, može biti vaš vodič dana, dvije karte se koriste za DA/NE odgovore na konkretno pitanje, tri karte osvjetljavaju prošlost, sadašnjost i budućnost, četiri i više karata služe za detaljnije analize situacije u kojoj ste se našli. Za gatanje igraćim kartama koristite vrste otvaranja koje poznajte iz tarota ili sudbinskih karata, a smijete stvoriti i svoje vlastite metode otvaranja karata.

Uz malo vježbe gatanje igraćim kartama će vam postati zabavno i lako, a odgovori mogu biti i fascinantni i intrigantni i mogu biti vrlo precizni i točni. Srca govore o ljubavi, strasti, preljubu, ljubomori, vezama, brakovima, rastancima, razvodima i pomirenjima. Trefovi vas pozivaju da nešto poduzmete, iskomunicirate, o svađama, putovanjima i novim rješenjima. Pikovi najavljuju ozbiljnije konflikte, agresiju, ratove, pogoršanje zdravlja, operacije i žalost. Karo priča o poslu, egzistenciji, budućnosti, nasljeđivanje, imetku, dobicima u igrama na sreću i karijeri.

Gatanje igraćim špilom ima i karte ljudskih likova

Igraći špil karata je zapravo bio osnovni predložak za nastanak malih Arkana u tarotu, a ljudski likovi na igraćim kartama su postali dvorske karte. Dakle, gatanje igraćim špilom ima i karte ljudskih likova koji imaju slične atribute kao i dvorske karte u tarotu. Tako u igraćim kartama kraljevi predstavljaju muške likove iz vašeg života u dobi od 35 godina i starije, a ovisno o boji mogu predstavljati i njihove profesije, a svakako opisuju njihov odnos prema vama.

Gatanje igraćim kartama na sličan način tumači i kraljice, vitezovi (dečko) su mladi muškarci od 18 – 35 godina, a ostale aspiracije tumačite prema boji karte i kartama koje se otvore oko karte dečka. Tarot ima i četvrtu dvorsku kartu koja u igraćim kartama nedostaje, ali se obično nadomješta Jokerom koji onda nosi atribucije vrlo mladih i nezrelih osoba oba spola, već prema postavljenom pitanju i kartama koje u otvaranju okruže kartu jokera.

Tagovi: