Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako motivirati zaposlenike

Kako motivirati zaposlenike

Kako motivirati zaposlenike za bolju produktivnost

Motivacija je izrazito važna stavka u životu. Ona je ta koja pokreće pojedinca kako bi on ili ona stremio ka boljim stvarima u životu. Kako je važna u životu, tako je važna i poslodavcima na poslu jer motivirani radnici su oni radnici koji se najčešće više trude na poslu i daju sve od sebe kako bi se postigli bolji rezultati. No ponekad je teško pronaći pravu motivaciju pa je tada dobro da poslodavac zna kako motivirati zaposlenike kako bi se njihova produktivnost poboljšala. Neki poslodavci griješe i misle da će svoje zaposlenike motivirati na primjer strahom, prijetnjama za otpuštanje i slično. no to je za mnoge stvar prošlosti te se strah ili zastrašivanje kao pokušaj kako motivirati zaposlenike najgora moguća solucija. To će prije svakog radnika koji cijeni sebe i drži do sebe natjerati da promijeni posao, a ne da će ga se motivirati da napravi išta više nego što je radio do sada.

Kako motivirati zaposlenike uz prave metode

Kako motivirati zaposlenike nekad je poprilično težak zadatak jer ovisi i o tome kakvi su zaposlenici u nekoj tvrtki jer je svaka osoba drugačija te se motivacije od osobe do osobe razlikuju. Najjednostavnija metoda kako motivirati zaposlenike je podjela motiva za rad pa tako motive dijelimo na unutrašnje i vanjske motive. Pod unutrašnje motive spadaju mogućnost obrazovanja, napredovanja te potrebe kao što su učenje, stvaranje i istraživanje, dok pod vanjske motive spadaju priznanja, uvjeti rada, nagrade, bonusi te sama plaća. Vanjski motivi trebali bi biti polazišna točka svakom poslodavcu jer su zaposlenici koji su zadovoljni uvjetima rada i plaćom u početku motiviraniji za obavljanje svog posla. Radnik koji ima plaću koja mu može osigurati egzistenciju kako njega samog, tako i njegove obitelji u početku je zadovoljniji i motiviraniji nego onaj radnik koji radi za minimalnu plaću koja jedva pokriva osnovne životne uvjete. Naravno da novac nije jedina motivacija, no u najvećem broju slučajeva je polazišna točka zadovoljstva i motivacije.

Kako motivirati zaposlenike uz osobni razvoj

Nakon vanjskih motiva kako motivirati zaposlenike na red dolaze oni unutrašnji. To su kako smo već naveli ranije redom obrazovanje, mogućnost napredovanja i slično. Kompetitivna plaća dobra je polazišna točka, no mogućnost napredovanja ono je što će motivirati mnoge, posebice one radnike koji vole učiti nove stvari i koji su željni napredovanja u karijeri. Kako motivirati zaposlenike kada je u pitanju mogućnost napredovanja u vašu će tvrtku dovesti ljude koji žele više. Mogućnost plaćanja dodatne naobrazbe bilo da se radi o nekim tečajevima, seminarima ili nekom sličnom obliku također će dati motivaciju određenom broju ljudi koje takve stvari zanimaju jer su to sve načini na koje pojedinac može postati još bolji i motiviraniji radnik. Osim što ćete na taj način dobiti stručnijeg zaposlenika koji će dobiti nova znanja i vještine, zaposlenik će biti zadovoljniji te će se vjerojatno truditi i više, posebice u situacijama u kojima dodatna znanja omogućuju kasnija napredovanja i potencijalno veće plaće.

Tagovi:

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Online bankarstvo: Prednosti i izazovi

Danas se financijski sektor ne može zamisliti bez online bankarstva, oblika pružanja bankarskih usluga putem interneta koji je u potpunosti promijenio način na koji klijenti pristupaju svojim sredstvi