Kako vježbati u uredu

Kako vježbati u uredu

Kako vježbati u uredu i ostati u formi

Velika većina populacije provodi barem 8 sati dnevno u sjedećoj poziciji, poprilično pasivno i neaktivno, što je dokazano loše za vaše zdravlje. Ako k tome nadodate i ostatak slobodnog vremena koje provodite sjedeći, bez da hodate, istežete se, trčite ili radite treninge s opterećenjem, to vodi to čitavog niza loših zdravstvenih posljedica. S druge strane, ako prekinete kontinuitet sjedenja u uredu pa uzmete 10 minuta da hodate ili istežete, i tako svakih vremena, prekinut ćete to dugo sjedilačko razdoblje, krv će vam bolje procirkulirati, imat ćete više energije, koncentracije i osjećat ćete se bolje. Šetnja ili kratko istezanje može biti jedan od načina kako vježbati u uredu. Upravo zato, probajte kada završite neki zadatak napraviti laganu šetnju i predah po uredu. Ako vas zanima kako vježbati u uredu bez da stalno hodate po uredu, možete napraviti i određene vježbe istezanja kralježnice, vrata i nogu. Ako niste sramežljivi i nije vas strah pogleda kolega, ovakvo istezanje može poništiti negativne učinke dugotrajnog sjedenja.

Evo kako vježbati u uredu i poboljšati zdravlje

Dugotrajnim sjedenjem dolazi do nekoliko promjena u tijelu: srce kao mišić se ne trenira jer stalno kuca sporim ritmom, koncentracija nam pada, mišići lože i mišići koji nam povezuju natkoljenicu sa zdjelicom postaju veoma zgrčeni, kruti i kraći, mišići vrata i leđa isto najčešće budu u nepravilnoj poziciji koja kasnije vodi do nepravilnog držanja. Ukoliko tome nadodate i veći rizik za srčani i moždani udar i za razvoj dijabetesa, utoliko ćete shvatiti koliko takav način života može biti nezdrav. Upravo zato, korisno je da izvan radnog vremena imate tjelesnu aktivnost s kojom ćete održavati formu. Ako k tome možete raditi određene vježbe i u uredu, utoliko bolje. Evo kako vježbati u uredu. Uzmite stolici oslonite se rukama na nju te radite propadanja. Tako ćete jačati triceps i malo podići puls. Ako vam radno okruženje dozvoljava, evo kako vježbati u uredu joč učinkovitije: radite serije čučnjeva i sklekova, gdje ćete u pauzama raditi određene korektivne vježbe kralježnice i istezanja nogu.

Evo kako vježbati u uredu da budete fleksibilniji

Ako vas zanima kako vježbati u uredu, osnovna pretpostavka je da imate toliko slobodnog vremena te radno okruženje koje vam dozvoljava da u miru izvodite vježbe. Budući da nam tijelo postaje poprilično kruto kada dugo sjedimo i ne radimo ništa, poželjno je raditi redovite vježbe istezanja. Tako ćete ne samo postati fleksibilniji, već ćete poništiti negativne učinke sjedenja. U nastavku ćemo zato navesti kako vježbati u uredu. Poželjno je da osim redovite 5 minutne šetnje svakih sat vremena istegnete i kralježnicu i vrat. Potrebno je istegnuti na način da poništite negativne učinke sjedenja, tako da istežete one mišiće koji su kruti, a stisnete mišiće koji su cijelo vrijeme bili istegnuti. Za detaljnija uputstva preporučujemo da potražite savjet kineziologa. U svakom slučaju apsolutno je nužno da s promjenama krenete već danas, jer vježbe i istezanje vam mogu donijeti velike benefite. Napravite probu samo tjedan dana i vidjet ćete rezultate u kratkom roku.

Tagovi:

Kako je nastalo skijanje

Kako je nastalo skijanje

Mnogi misle kako je skijanje moderniji sport, no to nikako nije točno. Navedeni sport se često klasificira kao moderna sportska zimska disciplina, ali skijanje pripada među najstarije sportove današnj

Kako se igra futsal

Kako se igra futsal

Futsal je zapravo kratica od portugalskog naziva “Futebol de Salao” što znači dvoranski nogomet. U Hrvatskoj se također služimo opisom dvoranski nogomet, iako ga često oslovljavamo sa malim nogometom.

Kako meditirati

Kako meditirati

Meditacija je drevna praksa koja ima mnoge benefite. U današnje vrijeme užurbanog života i visokog stresa, meditacija se često promiče kao metoda koja vam može pomoći u tome da se opustite, da živite