Kako dijete naučiti plivati

Kako dijete naučiti plivati

Znate kako dijete naučiti plivati?

Ljeto, more, plivanje.. To su mnogima najdraže riječi za čuti. Rijetke su osobe koje ne vole ljeto i boravke na plaži, istraživanje predivnih morskih prostranstava, boravak na suncu, sol u kosi, bezbrižnost. Ako imamo djecu, želimo i da naši najmlađi uživaju u tim čarima. Jedan od preduvjeta za to svakako je da naša djeca nauče plivati, kako bi u potpunosti mogli uživati u svim čarima koje nosi more i ljeto. S tim u vezi nameće se pitanje kako dijete naučiti plivati. Osim što će mu to omogućiti da uživa u ljetu, znati kako plivati je i dobro za sigurnost djeteta, jer na taj način nećete strahovati što će se dogoditi ako dijete padne u more. Prije nego li objasnimo kako dijete naučiti plivati, važno je uzeti nekoliko stvari u obzir: Dijete ne bi trebalo početi učiti plivati prije četvrte godine. Tek u toj dobi dijete razvija svjesnost o dubini vode, i tek tada će tu vještinu moći usvojiti.

Koristite ove tehnike ako vas zanima kako dijete naučiti plivati

U prethodnom smo poglavlju objasnili zašto je dobro naučiti dijete plivati i koje preduvjete poput dobi i slično trebate znati. Imajući to na umu, sada vrijedi objasniti kako dijete naučiti plivati pomoću tehnika koje ćemo izložiti u nastavku. Tako je dobro najprije isprobati tehnike plivanja na suhom. Kraul i slobodni stil treba isprobati tako da dijete na suhom vidi kako se udovi ponašaju kada izvode pokret i da se na taj pokret navikne. Jednom kada usvoji pokret na suhom vrijedi započeti vježbe u vodi. I vodi treba pristupiti postepeno. Normalno je da dijete osjeća strah. Ako vas zanima kako dijete naučiti plivati, potrebno ga je prvo priviknuti na osjećaj vode: prskati ga svodom, omogućiti mu da hoda po plićaku i dobi osjećaj za vodu. Nakon toga, dijete je potrebno staviti u položaj plutanja. To će se postići tako da se dijete stavi u vodu na leđa te da mu se podignu kukovi i da mu glava bude izvan površine vode. jednom kad nauči plutati, učenje ostatka tehnike biti će puno lakše.

Kako dijete naučiti plivati ako se boji vode?

U prethodnim poglavljima smo objasnili tehnike kako dijete naučiti plivati. Ipak, neka djeca imaju veliku odbojnost prema vodi. Na sam posao plivanja, takva djeca krenu vrištati i jako se aktivno opirati. Iz nekog razloga osjećaju averziju prema vodi. Ipak, dobra vijest je da s pažljivim pristupom ih možete riješiti tog straha. Evo kako dijete naučiti plivati ako se boji vode. Najprije, bitno je reći djetetu da razumijete da se boji i da ste tu za njega i da će biti sve u redu. Potrebno je jako strpljivo i oprezno pristupiti problemu, pri čemu komunikacija ima ključnu ulogu. Možete mu objasniti da su mu ruke kao lopatice, a da je on ili ona poput bačve koja ionako ne može potonuti. Dapače, možete nabaviti leptiriće za vodu koji će održavati dijete na površini. Na taj način omogućujete svom djetetu da se navikne na boravak i plutanje u vodi te da se postepeno rješava straha.

Tagovi:

Kako vježbati u uredu

Kako vježbati u uredu

Velika većina populacije provodi barem 8 sati dnevno u sjedećoj poziciji, poprilično pasivno i neaktivno, što je dokazano loše za vaše zdravlje. Ako k tome nadodate i ostatak slobodnog vremena koje pr

Kako je nastalo skijanje

Kako je nastalo skijanje

Mnogi misle kako je skijanje moderniji sport, no to nikako nije točno. Navedeni sport se često klasificira kao moderna sportska zimska disciplina, ali skijanje pripada među najstarije sportove današnj

Kako se igra futsal

Kako se igra futsal

Futsal je zapravo kratica od portugalskog naziva “Futebol de Salao” što znači dvoranski nogomet. U Hrvatskoj se također služimo opisom dvoranski nogomet, iako ga često oslovljavamo sa malim nogometom.