Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

5 jednostavnih načina za izbjegavanje duga na kreditnoj kartici

5 jednostavnih načina za izbjegavanje duga na kreditnoj kartici

Zašto je kreditna kartica najomiljeniji način trošenja novca?

Nekada smo se mogli ograničiti kada smo išli obavljati kupovinu. U novčaniku bi nosili određenu količinu novaca i bili bi svjesni da ne smijemo potrošiti više nego nam naše mogućnosti to dopuštaju. Danas, većinu kupnje obavljamo putem kartica, bez brige o tome da li imamo ili nemamo dovoljan iznos. Kreditna kartica je postala dio nas, gotovo da nema osobe koja ju ne nosi u svome novčaniku. Ponuda na financijskom tržištu je zaista velika i svaka banka nam može ponuditi do nekoliko raznih vrsta kreditnih kartica. Izbor kreditne kartice bi trebao ovisiti o našim stvarnim potrebama i namjenama, no one često prerastu u svojevrsno financijsko opterećenje.

Zašto je kreditna kartica najomiljeniji način trošenja novca? Jednostavnost, ušteda vremena, veća sigurnost u slučaju da se izgubi, raspoloživost novca i plaćanje bez obzira na financijske mogućnosti. Kreditne kartice mogu donijeti financijsku potporu onda kada je potrebna nužda – gubitak posla, neočekivani troškovi liječenja, popravak, tehnički i registracija i sl. Osim navedenog, one nude beskamatni kratkoročni potrošački kredit do 36 mjeseci ili odgodu plaćanja za ugovoreno razdoblje. Preko njih možemo sakupljati i dodatne nagradne bodove koji nam mogu umanjiti mjesečne račune, mogu donijeti popuste, i razne druge prednosti. Radi svega navedenog, dolazimo do zaključka kako su kreditne kartice najomiljeniji način trošenja novca.

Koje mane donosi kreditna kartica?

Glavne osobine kreditnih kartica su svakako upisnina, članarina, limit po kreditu, kamatna stopa, limit kod podizanja gotovine, naknada pri podizanju gotovine, rok otplate. Izdavatelj vaše kreditne kartice mogu biti poslovne bake ili kartične kuće, koje će prilikom njenog izdavanja naplatiti upisninu. Osim upisnine, plaćat ćete i godišnju članarinu koja će vam omogućiti posuđivanje novaca. Kreditna kartica svakako ima svoje dodatne troškove, no najveća mana njenog korištenja je “virtualni” ili “nepostojeći” novac kojeg ne možete fizički opipati.

Kada nemamo sliku o novcu kojeg trošimo, dobijemo impulzivne kupovine koje nas često uvlače u razne dugove. Ipak, najglavniji nedostatak korištenja kreditnih kartica je svakako naplaćivanje kamata i naknada, što se ne može dogoditi ako kupnju vršite gotovinom. U početku, kreditna kartica je bila zamišljena kao financijski alat koji će pomoći ljudima da kupe ono što im je zaista potrebno ali nemaju dovoljna primanja za to. Realno, kreditne kartice se danas najviše troše na hirovite i nepromišljene kupnje koje često čine dodatan financijski teret na našim leđima.

Izbjegnite mogući dug koji vam donosi kreditna kartica

Kreditna kartica i dug se često nalaze u istoj rečenici, no to ne mora biti tako. Iako smo svjesni da jedim provlačenjem možemo kupiti bilo što i bilo kada, važno je ne razmišljati o tome. Da li je moguće kreditnu karticu koristiti na pametan i efektivan način? Da. Donosimo vam 5 jednostavnih načina kako izbjeći dug na kreditnoj kartici: Koristite karticu za svoje potrebe, ne želje – Svatko od nas će eventualno popustiti i kupiti si nešto što želi. I dok je navedeno u redu, treba pripaziti da to ne prijeđe u naviku koja bi vas na kraju mogla skupo koštati. Koristite svoju kreditnu karticu samo onda kada vam je ona zaista potrebna i kad nemate novaca.

Odupirite se većoj potrošnji – Svjesni ste da si ne možete priuštiti sve. Da, ponekad je nešto zaista skupa i može biti potrebno, no u tom slučaju radije izvidite sve opcije prije nego se odlučite na kupnju najskupljeg. Imajte na umu da si ne možete to priuštiti, bez obzira što imate kreditnu karticu. Ostanite organizirani – Nemojte dozvoliti da se zanesete sekundarnim troškovima dok primarni pate. Uvijek prvo gledajte na to da pokrijete svoje osnovne troškove života, tek onda gledajte na luksuze.

Vodite evidenciju o troškovima i kupnjama – Koliko puta ste kupili nešto i bacili račun. Ukoliko zaista volite trošiti svoju kreditnu karticu, bilo bi u redu da vodite evidenciju troškova kako vas naknadna naplata ne bi iznenadila onda kada to najmanje očekujete. Plaćajte na vrijeme – Plaćanjem dospjelih rata izbjeći ćete naknadu za kašnjenje i druge dodatne troškove koji mogu poduplati cijenu kupljene stvari. Imajte na umu da je kreditna kartica alat za pomoć, ne alat za nepromišljenu kupnju. U slučaju da zaista imate veliki trošak koji morate podmiriti, tada savjetujemo da istražite što su to brzi krediti i kako vam oni mogu pomoći da bez dugovanja riješite svoje financijske probleme.
Tagovi:

Kako prepoznati najbolje ponude online zajmova?

Kako prepoznati najbolje ponude online zajmova?

U današnjem digitalnom dobu, online zajmovi su postali popularna opcija za mnoge ljude koji traže brze i jednostavne financijske rješenja. Međutim, kako prepoznati najbolje ponude online zajmova može